UK klimt naar de vijfde in utility-schaal zonne-markt league tabel

Nieuws on 26 Aug , 2014

Het Verenigd Koninkrijk is nu’s werelds vijfde grootste utility-schaal zonne-markt, volgens door Wiki-Solar gepubliceerde cijfers.

De meest recente cijfers blijkt dat het Verenigd Koninkrijk Spanje heeft ingehaald en is het dichten van de kloof op Duitsland, China, India en de Verenigde Staten –’s werelds top vier utility-schaal zonne-markten.

Wiki-Solar berekend dat het Verenigd Koninkrijk nu bijna 1.8GW van utility-schaal heeft (> 4MW) zonne-installaties. De groei van de grond gemonteerde zonne-sector gefinancierd uit hoofde van de hernieuwbare verplichting heeft het Verenigd Koninkrijk gedreven om een totale geïnstalleerde capaciteit van 5GW.

Er zijn echter grote vraagtekens over of het Verenigd Koninkrijk de hoge niveaus van utility-schaal zonne-implementatie ondersteunen kan nadat de regering revealedshock voorstellen om RO via 5MW vanaf April 2015 voor alle zonne-projecten ondersteunen. Commentaar op de dreiging van wetgeving wijzigen, Wiki-Solar Philip Wolfe zei: “de grote vraag is of wijzigingen aan incentives deze stijging tot stilstand zal brengen. De industrie heeft kaatste terug elke keer dus het zou voorbarig zijn om te zeggen dat dit is het einde van de weg.”

Wolfe merkt op dat ontwikkelaars hebben geaarzeld te reageren op toekomstige pijpleidingen als gevolg van de onzekerheid die opknoping over de sector. Hij zei: “misschien zij zijn in afwachting van de uitkomst van de rechtszaak tegen de regering; misschien beoordelen ze dat de nieuwe Contracts for Difference zorgt voor voldoende stimulans; of misschien zijn ze al sluiten van winkel en verhuizen naar gunstiger markten.”

Het Verenigd Koninkrijk is niet de enige grote mover in de ranglijst, met Chili debuteert op nummer 15 en trots van een 3GW-pijpleiding die ziet het verder stijgen boven de tabel in de komende maanden. Zuid-Afrika en Japan strijden om te breken in de top tien op de rug van een aanzienlijke achterstand van projecten.